top of page
7898.jpg

Mască facială de uz medical

 

    Masca faciala AVEURO MED AVE2020  se incadreaza in categoria semi-mastilor filtrante. Sunt echipamente individuale de protectie sau masti de uz medical si îndeplinesc condițiile de clasificare ca dispozitiv medical clasa I conform prevederilor Hotărârii nr. 54/2009 privind condițiile introducerii pe piata a dispozitivelor medicale ce transpune Directiva 93/42/CEE. mastile indeplinesc conditiile de clasificare ca masca faciala tip IIR (masti cu eficiență ridicată a filtrării bacteriene și rezistente la penetrarea de către fluide corporale împroșcate)  conform standardului EN 14683:2019+AC:2019 Produsul este de unica folosinta.

   Reutilizarea semi-mastilor de acest tip nu este recomandata.

Asigura o etanseitate adecvata fata de atmosfera ambianta la nivelul fetei purtatorului.                       Aerul expirat este evacuat direct in atmosfera ambianta prin materialul filtrant. Sunt proiectate pentru a proteja atat impotriva aerosolilor solizi cat si lichizi. Materialele utilizate sunt capabile sa reziste la manipulari si purtare pe perioada in care sunt proiectate sa fie utilizate. Materialul filtrant nu prezinta pericol si nu determina vatamarea purtatorului. Partile componente nu prezinta muchii ascutite sau bavuri. Materialele care intra in contact cu pielea purtatorului nu prezinta  riscuri de iritatie sau orice alte efecte nocive pentru sanatate.

    Masca este de formă dreptunghiulară, flexibilă, cu pliuri longitudinale. Corpul măștii are o structură laminară fiind fabricat prin îmbinarea ultrasonică a trei straturi diferite de material filtrant.

    Firul nazal nu este vizibil, fiind încastrat în marginea măștii. Sistemul de bride este proiectat astfel încât semi-masca filtrantă împotriva particulelor să poată fi aplicată şi scoasă uşor. Sistemul de bride este reglabil sau autoreglabil şi suficient de solid pentru a permite menţinerea fermă a semi-măştii filtrante pe figură şi pentru a asigura respectarea cerinţelor de fugă totală spre interior corespunzătoare aparatului. Semi-masca este de tipul dreptunghiular, flexibilă, cu trei pliuri longitudinale. Este prevăzută cu benzi elastice în buclă pentru fixarea după urechi și cu fir încastrat în marginea superioară destinat pentru ajustarea poziției în zona nasului.

   Dimensiunile sunt 175 x 95 mm (L x l) – mărime pentru adult. Bretelele elastice: sfoară elastică  rotundă, cu grosimea de ~ 3 mm, lungimea de ~150 mm (lungime maximă de alungire ~300 mm). Rezistența la rupere a punctului de conectare a sudurii este de peste 10 N.   

00006.jpg

   Corpul măștii are o structură laminară fiind fabricat prin îmbinarea ultrasonică a trei straturi diferite de material filtrant:

-    Stratul exterior: material sintetic nețesut;

-    Stratul median: material sintetic contopit, alb;

-    Startul interior: material sintetic nețesut, alb.

 

   Masca este confecționată din materiale neiritante, hipoalergenice și fără miros.

   Materialul fiecărui strat al corpului măștii este un polimer sintetic (polipropilenă prelucrată special) nețesut, realizat din fibre ce au diametrul de unu până la cinci microni, formând o structură capilară ultra-fină ce conferă proprietățile utile: eficiență ridicată a filtrării, respirație fără efort, gestionarea umidității, rezistența la stropirea cu fluide corporale etc. Materialele au fost astfel încât să asigure gradul de filtrare cerut de standard.

Bretelele elastice: poliester + spandex.

Firul nazal: aluminiu învelit în PVC (firul nazal este încastrat în marginea măștii astfel că nu ajunge în contact cu utilizatorul).

   Materialele folosite la realizarea semi-măștilor filtrante contra particulelor sunt însoțite de documente de certificare, calitate și încercare.

Se ajustează firul nazal pentru o cât mai bună fixare a măștii pe față. Ajustarea se face utilizând degetele ambelor mâini simultan, pentru o ajustare simetrică.

Sunt întocmite instrucțiuni de utilizare a produsului. Acestea sunt înscrise și pe ambalaj.

- Înainte de manipularea măștii, mâinile trebuie spălate cu apă și săpun sau dezinfectate.

- Se apucă masca de bretele și se fixează pe față petrecând bretelele pe după urechi.

- Poziția este cu partea colorată spre exterior și cu firul nazal în sus.

- Masca trebuie extinsă astfel încât să acopere nasul, gura și bărbia.

0007.jpg
   Materialele utilizate sunt capabile să reziste la manipulări şi purtare pe perioada în care sunt proiectate să fie utilizate. Materialul filtrant nu prezintă pericol și nu determină vătămarea purtătorului. Părțile componente nu prezintă muchii ascuțite sau bavuri. Materialele care intră în contact cu pielea purtătorului nu prezintă riscuri de iritație sau orice alte efecte nocive pentru sănătate.
003.jpg
bottom of page